Ongeveer 5000 jaar geleden markeerde de mens het begin van de geciviliseerde geschiedenis door de uitvinding van het schrijft en begon de bronstijd. De eerste grote beschavingen ontstonden en kort daarna begon de ontwikkeling van de wetenschap.
 
Om dit te gedenken creëerde Visconti de Homo Sapiens schrijfinstrumenten voor echte schrijvers en voor wie de vulpen nog altijd een essentiële reisgenoot is.
 
De pennen worden gemaakt van een materiaal dat even oud is als de wereld om ons heen,
Lava van de Etna vulkaan. Lava werd nooit eerder gebruikt voor de productie van schrijfinstrumenten. Visconti heeft succesvol een materiaal ontwikkeld bestaande uit meer dan 50% basaltische lava, samen met acrylhars in een gepatenteerde formule. De buitengewone eigenschappen van lava zijn uitermate geschikt voor een schrijfinstrument voor dagelijks gebruik.
 
De karakteristieken van de Visconti lava pennen zijn:
- Praktisch onbreekbaar door de enorme ‘veerkracht’.
- Krasbestendig.
- Hitte bestendig, getest tot meer dan 100 graden Celsius. De pennen kunnen gemakkelijk in de zon op het dashboard van een auto blijven liggen.
- Hygroscopisch, het zweet van de hand wordt gemakkelijk opgenomen
- Zacht, het materiaal voelt zacht, bijna rubberachtig aan.
- Nieuw, dit materiaal werd nooit eerder voor een schrijfinstrument gebruikt.
 
Voor de metalen onderdelen werd Visconti geïnspireerd door de bronstijd. De clip, de decoratieve ringen en alle metalen onderdelen zijn in brons uitgevoerd (met uitzondering van de ‘power filler’, deze wordt gemaakt van titanium). Het brons, een mix van koper en tin, wordt in de Homo Sapiens op de antieke manier gemengd waardoor het materiaal geen protectie nodig heeft, bijna roze van kleur is en gemakkelijk gepoetst kan worden (in de verpakking bevindt zich een speciaal poetsdoekje).
 
De Homo Sapiens vulpen wordt voorzien van de nieuwe, revolutionaire 23kt 950 palladium ‘Dreamtouch’ penpunt.

Prijzen:
Vulpen € 435,- (High Vacuum Power Filler)
Balpen € 230,-
Vulpotlood € 230,-
Roller € 297,-