Ode aan de vulpen
 


In april dit jaar maakten wij melding van het initiatief van elf Small Business studenten van de Hogeschool Haarlem, "De Brievenbus" genaamd. Hoe het deze studenten is vergaan, hoop ik binnenkort te kunnen plaatsen...
Het project werd gesponsord door verschillende bedrijven, KPN, Cross Benelux maar ook stond de Haagse vulpenspecialist P.W. Akkerman vernoemd onder "de vrienden" van De Brievenbus.

In het verlengde van De Brievenbus hebben wij, in de laatste week van april, een vrijblijvende opdracht uit doen gaan om een "Ode aan de vulpen" te schrijven. Dit idee ontstond spontaan en concretiseerde zich op deze website en die van De Brievenbus, in de krant van De Brievenbus en... in de winkel in de Passage. Eind juni liep de actie ten einde en kon de balans worden opgemaakt.

een fraaie collage van Maarten van Harten..... De inzet was, een lofdicht over de vulpen te schrijven met als hoofdprijs een Cross vulpen t.w.v. fl. 500,- Veel was geoorloofd een gedicht, een verhaal, een tekening, een rebus, noem maar op. Het resultaat was dat ondergetekende iedere dag reikhalzend uitkeek naar de binnenkomende post, die weliswaar geen bergen ode's bracht, maar desalniettemin toch een 21 tal inzendingen opleverde die elk op eigen wijze de moeite waard bleken. Het viel dan ook niet mee een "winnaar" hieruit te distilleren.

Uiteindelijk is gekozen voor de inzending van Edmée Tuyl uit Den Haag (ode nummer 5), die naar onze mening een echt lofdicht over de vulpen aan het papier toevertrouwde.

Maar… ik vond dat wij de overige kandidaten die zo moedig waren geweest, aan de toch wel lastige opdracht gehoor te geven tekort deden, dus zijn we gaan zoeken naar wegen om iedere inzending toch te belonen… als het even kon, met een vulpen natuurlijk!
Onze bijzonder dank gaat uit naar Cross Benelux, die op ons verzoek bereid was 20 Cross "Solo Club" vulpennen ter beschikking te stellen, elk ter waarde van fl 79,50zo zie je maar… niet geschreven, is altijd mis!

Aan de "Ode aan de Vulpen" hebben wij bijzonder veel plezier beleefd en het zal beslist niet de laatste actie zijn die we zullen ondernemen om het schrijven met de vulpen in het voetlicht te plaatsen.

Met bijzonder dank aan alle inzenders van "de Ode aan de Vulpen",

Paul Rutte

 

 

 

deze pagina is het laatst gewijzigd op 14-06-2002
aanbevolen internet Explorer 5.0 minimale schermresolutie 800 x 600
Copyright & Copy Paul Rutte webmaster