Een perfecte kopie…
de Hero 100
tegenover de Parker 51

De Shanghai Hero Company is een van de oudste en grootste schrijfwarenfabrikanten van China. Het bedrijf werd opgericht in 1931 als de "Huafu Pen Factory" welke naam in 1966 werd veranderd in de "Hero Pen Factory". Vandaag de dag fabriceert de "Hero Group" diverse producten, uiteenlopend van muziekinstrumenten, kookplaten, ovens en vaatwassers tot kunststof raamkozijnen en deuren… Ons gaat het natuurlijk om de pennen!

Veel huidige Hero modellen zijn nog steeds gebaseerd op de Parker 51. Niet zo verwonderlijk wanneer men bedenkt dat deze worden gefabriceerd in de voormalige Parker fabrieken in Shanghai !

klik voor een grotere weergaveDe gelijkenis met de beroemde Parker 51 met de Hero 100 is zo trefzeker dat menigeen die de pen ziet, deze direct herkent als "een Parker 51"… De "51" werd na de succesvolle introductie in 1941 veelvuldig gekopieerd door nagenoeg ieder toonaangevend pennenmerk. Vandaag de dag zijn geen van deze "look a like's" nog beschikbaar, behalve de vulpennen uit China van Hero.

 

Er zijn verschillende Hero vulpennen die de gelijkenis met de Parker 51 doen herleven. Het beste voorbeeld is de Hero 100 die bijna gelijk is aan de Parker 51 mark III, zonder de Parker imprint uiteraard maar met een "Hero 100" imprint in het Chinees.

De Hero 100 heeft een 14 kt gouden fijne penpunt, deze is dun in vergelijking met de Europese maatvoering. De punt laat zich gemakkelijk stellen zodat hij wat royaler schrijft, echter een "vette M" wordt het nooit. Een pen voor de "fijnschrijvers" dus en die krijgen dan ook waar voor hun geld. De kunststof delen voelen solide aan. De dop en/of houder zijn uit fijn geborsteld staal. Opvallend is dat deze stalen onderdelen wat lichter en helderder van kleurtoon zijn dan de stalen onderdelen die we bij andere geborsteld stalen pennen gewend zijn. Ze zien er dus echt goed uit. Ook de afwerking is prima, de clip is verend gemonteerd. Dit systeem kennen we ook van Sheaffer en Waterman.


klik voor een grotere weergave

Hero 100 modellen helaas momenteel niet meer beschikbaar


klik hier voor een grotere weergaveDaarnaast zijn er nog tal van andere Hero pennen beschikbaar, bijvoorbeeld de Hero 616a en 616b, een grote en kleinere variant van weer dezelfde Parker 51 echter met een stalen penpunt. De kwaliteit en de uitvoering van deze pennen liggen uiteraard op een lager niveau dan die van de Hero 100. De nauwkeurigheid waarmee de onderdelen in elkaar passen, is echter prima.Het aardige van deze supergoedkope variant is dat deze ook nog eens uitgevoerd is met een "bijna echte Parker Pijl-clip".Prijs Hero 616a € 14,95 (het kleinere model)
Prijs Hero 616b € 19,95 (het grotere model)
Al deze Hero pennen zijn uit voorraad leverbaar.

 

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 31-07-2013
Alle teksten en foto's Copyright © 2001-2011 Paul Rutte - alle rechten voorbehouden -