De Namiki King Cobra

| Namiki historie |
| LE | 2000 Bald Eagle 2001 | King Cobra | 2002 de Uil | 2002 Goose |

| Hydrangea Raden |

| Link naar website Namiki |

In het kader van het Jaar van de Slang (2001) heeft Namiki een fraaie opvolger gecreerd voor de "Dragon" uit 2000 de King Cobra

klik hier voor een grotere afbeelding ca 33kb

Chinees nieuwjaar.
Traditiegetrouw vieren we oud en nieuw op 31 december. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Chinezen bijvoorbeeld, luidden 2001 pas in op 24 januari. Natuurlijk steken ze veel vuurwerk af, want de Chinese legende rond de jaarwisseling is een verhaal vol monsters en kwade geesten. Er leefde eens, heel lang geleden, een afschuwelijk monster in China. Hij heette Nein en had gifgroen glimmende schubben, vlijmscherpe tanden en spuwde vlammen uit zijn neusgaten. Nein was een dodelijke verschrikking, die alles en iedereen met huid en haar opvrat. Zodra hij tevoorschijn kwam, verstopten de mensen zich. Met grote vuren en luide knallen probeerden ze Nein en mogelijke andere kwade geesten te verjagen. Dat lukte. Zodra het monster was verdwenen, vierden de Chinezen een enorm overwinningsfeest. En leefden nog lang en gelukkig. De Chinezen noemden dit feest Ko Nein. Ko betekent 'over de drempel', of 'overwinning'. De overwinning van het goede op het kwade. En zo heet nu hun nieuwjaarsfeest. Volgens de legende is zo het vuurwerk ontstaan, en in volgende eeuwen verspreide dit gebruik zich over de rest van de wereld.

Jaar van de Slang.
Chinezen houden de maan- in plaats van de zonnekalender aan. Dat betekent dat 23 januari de laatste dag is van het lopende Chinese jaar. Volgens de Chinese dierenriem gaat het Jaar van de Draak, dat vorig jaar uitbundig is gevierd (ook in pennenland), over in het Jaar van de Slang (2001). De Chinezen zijn hier niet zo blij mee de Draak immers brengt rijkdom en de slang is minder royaal, kleiner van stuk en bovendien laag bij de grond De Draak is mysterieus en mysterieuze wezens verblijven altijd ergens hoog in de hemel of het universum. Dat dwingt respect af. Het schijnt dat het Jaar van de Slang niet veel goeds belooft. Maar omdat alles draait om respect, zeggen Chinezen dat nooit hardop, dat zou kwetsend zijn voor de mensen die dit jaar worden geboren. De Boeddhist bekijkt alles zo positief mogelijk en daarom wordt de slang ook wel de kleine draak genoemd. Voor Namiki maakt het allemaal niets uit.

De King Cobra is vervaardigd met dezelfde specificaties als voorgaande modellen; de Dragon, de Bald Eagle, de White Tiger en de Panda. Allen zijn gemaakt op basis van de Yukari modellenlijn, een messing huis, bedekt met een laag natuurlijke lak, geheel met de hand geappliqueerd tot een waar kunstwerkje. Op de zwarte houder, besprenkeld met poedergoud, staat de King Cobra, met opgezette kraag. De oranje/rode slang staat in fraai contrast met de diepzwarte lak van de pen.
Ook deze pen wordt in een gelimiteerde oplage vervaardigd van 700 stuks, hiervan zijn er 130 gereserveerd voor de Europese markt. Alle pennen zijn individueel genummerd en voorzien van een certificaat. Natuurlijk ontbreekt de geschenkverpakking niet, almede een Namiki inkt flacon.

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 12-03-2011
Alle teksten en foto's Copyright © 2001-2011 Paul Rutte - alle rechten voorbehouden -